Zadělávané dršťky s rajčaty

Ingredience


Bobkový list 0.5 ks
Celer - nať 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Dršťky vařené 4 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 ks
Tymián sušený 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a pokrájenou cibuli na ni osmahneme.
  3. Přidáme nasekanou celerovou nať, oloupaná a nakrájená rajčata, na hrubo nasekaný česnek, koření a dršťky.
  4. Zvlášť připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme ji, rozmícháme do hladka a přilijeme k ostatnímu.
  5. Vše společně povaříme cca 15 minut.
  6. Jako přílohu podáváme vařené brambory anebo bílý chléb.