Zadělávané dršťky s rajčaty
Ingredience
Bobkový list |
0.5 ks |
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dršťky vařené |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 ks |
Tymián sušený |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.
- Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a pokrájenou cibuli na ni osmahneme.
- Přidáme nasekanou celerovou nať, oloupaná a nakrájená rajčata, na hrubo nasekaný česnek, koření a dršťky.
- Zvlášť připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme ji, rozmícháme do hladka a přilijeme k ostatnímu.
- Vše společně povaříme cca 15 minut.
- Jako přílohu podáváme vařené brambory anebo bílý chléb.