Houstičky se semínky pro celiaky

Ingredience


Kmín celý 2 kávová lžička
Mouka bezlepková 400 g
Olej stolní 3 polévková lžíce
Sezam - semena 1 kávová lžička
Slunečnice - semena 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 20 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180°C. Potom si připravíme kvásek - ve vlažné vodě necháme rozpustit cukr a droždí a směs necháme na teplém místě vzejít.
  2. Do vzkypěného kvásku přimícháme lžičku soli, olej a mouku. Do tohoto těsta vmícháme lžičku kmínu a po lžičce sezamových a slunečnicových semen. Poté z těsta lžící vykrájíme bochánky, které vysázíme na plech, vyložený pečícím papírem. Vytvořené bochánky posypeme zbylým kmínem a solí a necháme 10 minut vykynout. Po vykynutí bochánky pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C 15 - 20 minut. Houstičky podáváme vychladlé jako pečivo.