Houstičky se semínky pro celiaky
Ingredience
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Mouka bezlepková |
400 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Sezam - semena |
1 kávová lžička |
Slunečnice - semena |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
20 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Troubu předehřejeme na 180°C. Potom si připravíme kvásek - ve vlažné vodě necháme rozpustit cukr a droždí a směs necháme na teplém místě vzejít.
- Do vzkypěného kvásku přimícháme lžičku soli, olej a mouku. Do tohoto těsta vmícháme lžičku kmínu a po lžičce sezamových a slunečnicových semen. Poté z těsta lžící vykrájíme bochánky, které vysázíme na plech, vyložený pečícím papírem. Vytvořené bochánky posypeme zbylým kmínem a solí a necháme 10 minut vykynout. Po vykynutí bochánky pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C 15 - 20 minut. Houstičky podáváme vychladlé jako pečivo.