Čínské nudle s kachnou ve švestkové omáčce
Ingredience
Cibulka jarní |
5 ks |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Hrachové lusky |
150 g |
Kachní prsa |
400 g |
Nudle čínské vaječné |
400 g |
Olej olivový |
50 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Omáčka švestková |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
60 ml |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle zalijeme horkou vodou a připravíme je dle návodu na obalu. Mezitím si v misce vytvoříme marinádu na maso. Smícháme sójovou omáčku s vínem a pepřem. Na tenké plátky nakrájíme kachní maso a pořádně ho pomažeme marinádou.
- Rozehřejeme si olej na pánvi a maso na něm zprudka opečeme. Po cca 1 minutě přidáme jarní cibulku, zázvor a hrachové a fazolové lusky. Přilijeme zbytek marinády a přidáme vývar a švestkovou omáčku. Vaříme dalších pět minut.
- Hotové nudle přidáme do pánve a smažíme další minutu za stálého míchání, aby se všechny suroviny promíchaly. Ihned podáváme.