Čínské nudle s kachnou ve švestkové omáčce

Ingredience


Cibulka jarní 5 ks
Fazolové lusky zelené 150 g
Hrachové lusky 150 g
Kachní prsa 400 g
Nudle čínské vaječné 400 g
Olej olivový 50 ml
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Omáčka švestková 80 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Víno rýžové čínské 60 ml
Voda pitná 500 ml
Vývar zeleninový 150 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle zalijeme horkou vodou a připravíme je dle návodu na obalu. Mezitím si v misce vytvoříme marinádu na maso. Smícháme sójovou omáčku s vínem a pepřem. Na tenké plátky nakrájíme kachní maso a pořádně ho pomažeme marinádou.
  2. Rozehřejeme si olej na pánvi a maso na něm zprudka opečeme. Po cca 1 minutě přidáme jarní cibulku, zázvor a hrachové a fazolové lusky. Přilijeme zbytek marinády a přidáme vývar a švestkovou omáčku. Vaříme dalších pět minut.
  3. Hotové nudle přidáme do pánve a smažíme další minutu za stálého míchání, aby se všechny suroviny promíchaly. Ihned podáváme.