Česnekové, křenové a cibulové dalamánky
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
20 g |
Voda pitná |
300 ml |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Křenová pasta - Krenex |
1 polévková lžíce |
Mák - semena |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko odtučněné sušené |
1 polévková lžíce |
Mouka chlebová |
400 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Mouka bezlepková |
5 polévková lžíce |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Troubu předehřejeme na 230°C a plech na pečení vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou.
- Připravíme si kvásek - ve vodě rozmícháme droždí a cukr a směs necháme vzejít na teplém místě.
- Cibuli, nasekanou nadrobno, orestujeme na lžíci másla dozlatova. Česnek oloupeme a utřeme. Do připraveného, vzkypělého kvásku přimícháme křenovou pastu, utřený česnek, orestovanou cibuli i s výpečkem a bezlepkovou mouku, máslo a olivový olej a sušené mléko. Směs vyšleháme - nejlépe šlehačem do hladkého těsta. Z těsta vytvarujeme bochánky, které urovnáme na připravený plech a nakonec bochánky posypeme mákem a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
- Upečené bochánky podáváme jako běžné pečivo, vychladlé.