Česnekové, křenové a cibulové dalamánky

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí sušené 20 g
Voda pitná 300 ml
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Křenová pasta - Krenex 1 polévková lžíce
Mák - semena 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mléko odtučněné sušené 1 polévková lžíce
Mouka chlebová 400 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Mouka bezlepková 5 polévková lžíce
Olej stolní 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 230°C a plech na pečení vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou.
  2. Připravíme si kvásek - ve vodě rozmícháme droždí a cukr a směs necháme vzejít na teplém místě.
  3. Cibuli, nasekanou nadrobno, orestujeme na lžíci másla dozlatova. Česnek oloupeme a utřeme. Do připraveného, vzkypělého kvásku přimícháme křenovou pastu, utřený česnek, orestovanou cibuli i s výpečkem a bezlepkovou mouku, máslo a olivový olej a sušené mléko. Směs vyšleháme - nejlépe šlehačem do hladkého těsta. Z těsta vytvarujeme bochánky, které urovnáme na připravený plech a nakonec bochánky posypeme mákem a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
  4. Upečené bochánky podáváme jako běžné pečivo, vychladlé.