Ovocné knedlíky
Ingredience
Borůvky |
250 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2.5 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Borůvky pečlivě přebereme, omyjeme je v cedníku studenou vodou a necháme okapat.
- V míse utřeme máslo a vajíčko, přidáme tvaroh, mírně osolíme a pak za stálého míchání střídavě přiléváme mléko a přisypáváme mouku, až vypracujeme vláčné těsto.
- Na pracovní ploše z těsta vyválíme váleček a rozkrájíme ho na díly. Z nich vytvoříme placičky, na které dáme borůvky a těsto zabalíme.
- Knedlíky vaříme v horké vodě přibližně 10 minut až vyplavou. Podáváme teplé.