Tatarský biftek Parisien
Ingredience
Chilli koření mleté |
5 g |
Cibule |
150 g |
Hořčice Dijonská |
120 g |
Hovězí maso zadní |
1800 g |
Kapary |
150 g |
Majonéza |
70 g |
Okurky nakládané |
400 g |
Paprika mletá sladká |
12 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
90 ml |
Sůl |
4 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
120 g |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na malé kostičky pokrájíme sterilované okurky, cibuli, kapary a oloupané syrové žampiony.
- Očištěné hovězí maso nakrájíme na kostky a dvakrát nahrubo umeleme na mlýnku. Mleté maso vložíme do vychlazené nerezové mísy, přidáme kostičky sterilovaných okurek, cibule, kaparů a žampionů, dále žloutky, majonézu, dijonskou hořčici a šlehačku. Pak přisypeme sůl, pepř, chilli koření, mletou papriku a vše rychle, jen jednou promícháme.