Tatarský biftek Parisien

Ingredience


Chilli koření mleté 5 g
Cibule 150 g
Hořčice Dijonská 120 g
Hovězí maso zadní 1800 g
Kapary 150 g
Majonéza 70 g
Okurky nakládané 400 g
Paprika mletá sladká 12 g
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 90 ml
Sůl 4 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 120 g
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na malé kostičky pokrájíme sterilované okurky, cibuli, kapary a oloupané syrové žampiony.
  2. Očištěné hovězí maso nakrájíme na kostky a dvakrát nahrubo umeleme na mlýnku. Mleté maso vložíme do vychlazené nerezové mísy, přidáme kostičky sterilovaných okurek, cibule, kaparů a žampionů, dále žloutky, majonézu, dijonskou hořčici a šlehačku. Pak přisypeme sůl, pepř, chilli koření, mletou papriku a vše rychle, jen jednou promícháme.