Víno z červeného rybízu

Ingredience


Cukr krystal 1 kg
Rybíz červený 2 l
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, omyjeme a prolisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, necháme jej rozpustit a přidáme k rybízové šťávě.
  2. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začne šťáva kvasit, přemístíme do studené místnosti a necháme dál kvasit cca 6 týdnů. Po vykvašení počkáme ještě několik dnů, až se usadí kal. Poté gumovou hadičkou stáčíme do čistého demižonu. Po úplném vyčištění víno rozdělíme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.