Domácí ciabatta

Ingredience


Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Droždí sušené 1 kávová lžička
Mléko polotučné 30 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 525 g
Olej olivový 30 ml
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 200 ml vlažvné vody, 175 g hladké mouky a půl lžičky droždí smícháme a necháme do druhého dne stát.
  2. Druhý den ke kvásku přidáme 200 ml vlažné vody, mléko, olej, sůl, cukr, 350 g mouky a půl lžičky droždí. Všechno dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a necháme 50 minut na teplém místě. Mezitím připravíme dva plechy, které vyložíme pečícím papírem a posypeme zlehka moukou. Z těsta vytvoříme 2 veky. Z těstem musíme pracovat rychle, ale jemně. Poprášíme je zlehka moukou a necháme ještě 35 minut kynout.
  3. Poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 30 minut.