Domácí ciabatta
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
30 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
525 g |
Olej olivový |
30 ml |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- 200 ml vlažvné vody, 175 g hladké mouky a půl lžičky droždí smícháme a necháme do druhého dne stát.
- Druhý den ke kvásku přidáme 200 ml vlažné vody, mléko, olej, sůl, cukr, 350 g mouky a půl lžičky droždí. Všechno dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a necháme 50 minut na teplém místě. Mezitím připravíme dva plechy, které vyložíme pečícím papírem a posypeme zlehka moukou. Z těsta vytvoříme 2 veky. Z těstem musíme pracovat rychle, ale jemně. Poprášíme je zlehka moukou a necháme ještě 35 minut kynout.
- Poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 30 minut.