Domácí rohlíčky

Ingredience


Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Droždí sušené 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Olej slunečnicový 4 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlažnou vodu, cukr, olej, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
  2. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 6 stejných dílů, z kterých tvarujeme rohlíky. Na povrchu je nůžkami nastřihneme. Přikryjeme je potravinovou fólií a necháme 25 minut kynout.
  3. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě 25 minut.