Dračí vejce

Ingredience


Badyán 2 g
Čaj černý 10 g
Cibulka jarní 100 g
Omáčka sójová 60 ml
Pomerančová šťáva 2 dl
Salát ledový 200 g
Sůl 4 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce vaříme přesně 5 minut a ihned zchladíme studenou vodou.
  2. Do rendlíku připravíme nálev z vypsaných surovin. Vejce na prkénku poválíme dlaní, aby co nejvíc popraskala, ale držela tvar, neloupeme!
  3. Popraskaná vejce vložíme do rendlíku a na mírném ohni zakrytá povaříme 10 minut v nálevu. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na poloviny.
  4. Na talíři obložíme natrhaným ledovým salátem a posypeme kolečky jarní cibulky.