Dračí vejce
Ingredience
Badyán |
2 g |
Čaj černý |
10 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Omáčka sójová |
60 ml |
Pomerančová šťáva |
2 dl |
Salát ledový |
200 g |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
6 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce vaříme přesně 5 minut a ihned zchladíme studenou vodou.
- Do rendlíku připravíme nálev z vypsaných surovin. Vejce na prkénku poválíme dlaní, aby co nejvíc popraskala, ale držela tvar, neloupeme!
- Popraskaná vejce vložíme do rendlíku a na mírném ohni zakrytá povaříme 10 minut v nálevu. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na poloviny.
- Na talíři obložíme natrhaným ledovým salátem a posypeme kolečky jarní cibulky.