Řecký chléb
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
1.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vlažnou vodu, sůl, cukr, olej, hladkou mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
- Hotové těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Dáme do olejem vymazané mísy a necháme 1 hodinu kynout.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 díly, ze kterých vytvoříme podlouhlé bochníky. Každý na povrchu nařízneme 4 zářezy zešikma. Opět necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.
- Chléb pečeme v předehřáté troubě při 190 stupních 40 minut.