Řecký chléb

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí sušené 1.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlažnou vodu, sůl, cukr, olej, hladkou mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
  2. Hotové těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Dáme do olejem vymazané mísy a necháme 1 hodinu kynout.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 díly, ze kterých vytvoříme podlouhlé bochníky. Každý na povrchu nařízneme 4 zářezy zešikma. Opět necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.
  4. Chléb pečeme v předehřáté troubě při 190 stupních 40 minut.