Křehké těsto s fíky

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Fíky čerstvé 4 ks
Linecké (křehké) těsto 200 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Ořechy Kešu 50 g
Řecký jogurt 6 polévková lžíce
Růžová voda 50 ml
Máslo čerstvé 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křehké těsto rozkrájíme na 6 menších částí a ty uválíme na čverce o straně 8 cm, které přeneseme na máslem vymazaný plech. Každý kousek těsta pokropíme vodou, posypeme oříšky a pocukrujeme. Pečeme při teplotě 240°C cca 10 minut, dokud nezačne těsto lehce hnědnout.
  2. Mezitím si očistíme fíky od stopek a pokrájíme je na čtvrtky. Ke každému kousku pečiva přikládáme 2 kousky fíku polité medem. S dezertem podáváme i kopeček jogurtu, ve kterém můžeme pečivo namáčet.