Křehké těsto s fíky
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Fíky čerstvé |
4 ks |
Linecké (křehké) těsto |
200 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
50 g |
Řecký jogurt |
6 polévková lžíce |
Růžová voda |
50 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křehké těsto rozkrájíme na 6 menších částí a ty uválíme na čverce o straně 8 cm, které přeneseme na máslem vymazaný plech. Každý kousek těsta pokropíme vodou, posypeme oříšky a pocukrujeme. Pečeme při teplotě 240°C cca 10 minut, dokud nezačne těsto lehce hnědnout.
- Mezitím si očistíme fíky od stopek a pokrájíme je na čtvrtky. Ke každému kousku pečiva přikládáme 2 kousky fíku polité medem. S dezertem podáváme i kopeček jogurtu, ve kterém můžeme pečivo namáčet.