Rynglový džem s rumem a citronem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krystal |
2 kg |
Rum |
2 polévková lžíce |
Ryngle |
2 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Zralé ryngle důkladně omyjeme a odstraníme pecky. Jednu polovinu umeleme na masovém mlýnku, přemístíme do kastrolu a rozvaříme. Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do jeho rozpuštění. Zbylé ovoce nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu povaříme. Mezitím neustále mícháme. Odstavíme, přidáme rum a promícháme s první směsí.
- Horký džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.