Šumavský
Ingredience
Chléb konzumní |
250 g |
Kerblík |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vlijeme 1 litr vody, přidáme 2 lžičky soli a 250 g pokrájeného tvrdého chleba (hlavně kůrky). Vsypeme majoránku, přidáme 2 lžíce sádla a vaříme přibližně 30-35 minut.
- Před koncem vaření do polévky rozklepneme 2 vejce, promícháme a odstavíme z plotny.
- Na talíře dáme omytý, drobně pokrájený kerblík, zalijeme polévkou a podáváme.