Hartmanická chlebovka se smetanou

Ingredience


Chléb samožitný 280 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Smetana zakysaná 14% 2 dl
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vody se solí, lžicí sádla a kmínem vložíme tvrdší chleba, který jsme rozlámali na malé kousky nebo pokrájeli na kostky. Chlebovku vaříme 30 minut.
  2. Mezitím dáme do misky zakysanou smetanu a hladkou mouku. Rozmixujeme dohladka a 5 minut před koncem vaření přimícháme do polévky.
  3. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou odložíme do misky. Nakonec do polévky přidáme vejce, pažitku, promícháme, polévku dosolíme a podáváme.