Hartmanická chlebovka se smetanou
Ingredience
Chléb samožitný |
280 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Smetana zakysaná 14% |
2 dl |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vody se solí, lžicí sádla a kmínem vložíme tvrdší chleba, který jsme rozlámali na malé kousky nebo pokrájeli na kostky. Chlebovku vaříme 30 minut.
- Mezitím dáme do misky zakysanou smetanu a hladkou mouku. Rozmixujeme dohladka a 5 minut před koncem vaření přimícháme do polévky.
- Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou odložíme do misky. Nakonec do polévky přidáme vejce, pažitku, promícháme, polévku dosolíme a podáváme.