Pilaf z hovězího masa

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 špetka
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 400 g
Kari koření 1 kávová lžička
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže Basmati 300 g
Sůl 1 špetka
Vývar z hovězích kostí 700 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži vaříme dle návodu na obalu výrobku.
  2. Ve woku rozpálíme olej a na plátky nakrájenou cibuli lehce osmažíme spolu s prolisovaným česnekem. Přidáme zázvor, mleté maso, které co nejvíce rozdrobíme, a 300ml vývaru.
  3. Jakmile přestane být maso syrové, přidáme uvařenou rýži, promícháme a přidáme zbytek vývaru. Vaříme dvě minuty a směs ochutíme kari kořením, chilli, solí a pepřem. Za občasného míchání vaříme, dokud se témeř všechna tekutina nevyvaří. Ihned podáváme.