Pilaf z hovězího masa
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
400 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže Basmati |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar z hovězích kostí |
700 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži vaříme dle návodu na obalu výrobku.
- Ve woku rozpálíme olej a na plátky nakrájenou cibuli lehce osmažíme spolu s prolisovaným česnekem. Přidáme zázvor, mleté maso, které co nejvíce rozdrobíme, a 300ml vývaru.
- Jakmile přestane být maso syrové, přidáme uvařenou rýži, promícháme a přidáme zbytek vývaru. Vaříme dvě minuty a směs ochutíme kari kořením, chilli, solí a pepřem. Za občasného míchání vaříme, dokud se témeř všechna tekutina nevyvaří. Ihned podáváme.