Čínsko Japonský salát s hovězím masem

Ingredience


Estragon 10 g
Hořčice Dijonská 4 polévková lžíce
Máta 3 g
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Sójová pasta Miso 6 polévková lžíce
Víno portské 6 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Koření Togarashi 2 kávová lžička
Olej sezamový 6 polévková lžíce
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Cibule červená 0.5 ks
Fazolové lusky zelené 100 g
Hovězí svíčková 250 g
Koření pěti vůní 200 g
Olej slunečnicový 70 ml
Rukola 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme hořčicovou omáčku, kterou po přípravě udržujeme teplou až do dalšího použití.
  2. Hořčicová omáčka: Do kastrůlku vlijeme portské víno, smetanu, přidáme nasekaný estragon, miso, dijonskou hořčici. Nakonec vmícháme mátové lístky. Vše krátce na mírném ohni povaříme a potom odstavíme.
  3. Citrónová omáčka: Do misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme rybí omáčku, sezamový olej, Tougharasi koření a suroviny důkladně promícháme.
  4. Na přípravu masové směsí: maso umyjeme, osušíme. Potom ho přes folii naklepeme a nakrájíme na hodně tenké plátky silné půl cm. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme připravené maso. Osmažené maso necháme vychladnou a nakrájíme je na tenké proužky.
  5. Vychladlé a nakrájené maso dáme do misky, kam přidáme nakrájené listy rukoly, fazolové klíčky, oloupanou a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a zamícháme. Připravený salát zalijeme citrónovou omáčkou, posypeme kořením a ještě jednou zamícháme.
  6. Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře, vedle dáme hořčicovou omáčku a podáváme.