Čínsko Japonský salát s hovězím masem
Ingredience
Estragon |
10 g |
Hořčice Dijonská |
4 polévková lžíce |
Máta |
3 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
Sójová pasta Miso |
6 polévková lžíce |
Víno portské |
6 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Koření Togarashi |
2 kávová lžička |
Olej sezamový |
6 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Cibule červená |
0.5 ks |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Hovězí svíčková |
250 g |
Koření pěti vůní |
200 g |
Olej slunečnicový |
70 ml |
Rukola |
30 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve připravíme hořčicovou omáčku, kterou po přípravě udržujeme teplou až do dalšího použití.
- Hořčicová omáčka: Do kastrůlku vlijeme portské víno, smetanu, přidáme nasekaný estragon, miso, dijonskou hořčici. Nakonec vmícháme mátové lístky. Vše krátce na mírném ohni povaříme a potom odstavíme.
- Citrónová omáčka: Do misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme rybí omáčku, sezamový olej, Tougharasi koření a suroviny důkladně promícháme.
- Na přípravu masové směsí: maso umyjeme, osušíme. Potom ho přes folii naklepeme a nakrájíme na hodně tenké plátky silné půl cm. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme připravené maso. Osmažené maso necháme vychladnou a nakrájíme je na tenké proužky.
- Vychladlé a nakrájené maso dáme do misky, kam přidáme nakrájené listy rukoly, fazolové klíčky, oloupanou a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a zamícháme. Připravený salát zalijeme citrónovou omáčkou, posypeme kořením a ještě jednou zamícháme.
- Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře, vedle dáme hořčicovou omáčku a podáváme.