Plzeňská pivní polévka s chlebem

Ingredience


Bujón hovězí 1.3 dl
Chléb samožitný 300 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo Pilsner Urquell 3 dl
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tmavý tvrdší chleba pokrájíme na menší kusy, dáme ho do mísy a zalijeme Plzeňským pivem. Hovězí bujón přivedeme k varu, přidáme do něj rozmočený chleba, smetanu, vyšlehaný žloutek, sůl, kmín a pepř. Polévku pomalu vaříme do doby až se chléb rozvaří (přibližně 15-20 minut). Přes síto polévku přecedíme do druhého hrnce a podáváme.