Plzeňská pivní polévka s chlebem
Ingredience
Bujón hovězí |
1.3 dl |
Chléb samožitný |
300 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo Pilsner Urquell |
3 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tmavý tvrdší chleba pokrájíme na menší kusy, dáme ho do mísy a zalijeme Plzeňským pivem. Hovězí bujón přivedeme k varu, přidáme do něj rozmočený chleba, smetanu, vyšlehaný žloutek, sůl, kmín a pepř. Polévku pomalu vaříme do doby až se chléb rozvaří (přibližně 15-20 minut). Přes síto polévku přecedíme do druhého hrnce a podáváme.