Domácí bezlepkový chléb
Ingredience
Brambory |
1 ks |
Droždí sušené |
2 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mouka bezlepková |
320 g |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Bramboru si klasicky uvaříme ve vodě a poté ji najemno nastrouháme. Do domácí pekárny dáme 240 ml vody, olej, ocet, nastrouhanou uvařenou bramboru, sůl, kmín, mouku a droždí a zapneme Základní program.
- Po upečení necháme chléb vychladnout a poté podáváme.