Čokoládová buchta s kandovaným ovocem

Ingredience


Brambory 1 ks
Čokoláda 70% kakao 50 g
Cukr krupice 75 g
Droždí sušené 1.5 kávová lžička
Kandované ovoce 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka polohrubá 430 g
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bramboru si klasicky uvaříme a poté ji najemno nastrouháme. Vlažné mléko, rozpuštěné máslo, nastrouhanou bramboru, cukr, vejce, sůl, tresť, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme ovoce a na kousky nalámanou čokoládu a necháme program pokračovat.
  2. Po upečení buchtu vyklopíme, necháme vychladnout a můžeme podávat.