Čokoládová buchta s kandovaným ovocem
Ingredience
Brambory |
1 ks |
Čokoláda 70% kakao |
50 g |
Cukr krupice |
75 g |
Droždí sušené |
1.5 kávová lžička |
Kandované ovoce |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka polohrubá |
430 g |
Sůl |
1 špetka |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Bramboru si klasicky uvaříme a poté ji najemno nastrouháme. Vlažné mléko, rozpuštěné máslo, nastrouhanou bramboru, cukr, vejce, sůl, tresť, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme ovoce a na kousky nalámanou čokoládu a necháme program pokračovat.
- Po upečení buchtu vyklopíme, necháme vychladnout a můžeme podávat.