Nákyp s borůvkami a jablky
Ingredience
Borůvky |
1 l |
Cukr krystal |
150 g |
Cukr vanilka |
4 polévková lžíce |
Jablka |
1 kg |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Borůvky z kompotu scedíme a necháme v cedníku okapat.
- Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kostičky, posypeme polovinou připraveného cukru a přidáme borůvky.
- Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, 2 lžícemi másla a zbylým cukrem, přimícháme k nim sníh z bílků a pak ještě borůvky s jablky.
- Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vlijeme do ní těsto s ovocem a ve středně vyhřáté troubě nákyp upečeme dozlatova.
- Nákyp podáváme teplý, posypaný vanilkovým cukrem.