Lívance z bramborového těsta s borůvkovou omáčkou

Ingredience


Borůvky 1 l
Brambory 1.3 kg
Cukr moučkový 120 g
Mouka pšeničná hladká 200 g
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký 100 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, vajíčko a sůl a promícháme. Na plech rozprostřeme pečicí papír, z těsta na něm vytvoříme placičky a ty pak upečeme ve středně vyhřáté troubě z obou stran do zlatova.
  2. Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci rozmícháme Solamyl s trochou vody, přisypeme borůvky a cukr, promícháme a krátce povaříme.
  3. Bramborové lívance dáváme na talíře dva až čtyři na sebe, polijeme je borůvkovou omáčkou, posypeme tvarohem a podáváme.