Lívance z bramborového těsta s borůvkovou omáčkou
Ingredience
Borůvky |
1 l |
Brambory |
1.3 kg |
Cukr moučkový |
120 g |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, vajíčko a sůl a promícháme. Na plech rozprostřeme pečicí papír, z těsta na něm vytvoříme placičky a ty pak upečeme ve středně vyhřáté troubě z obou stran do zlatova.
- Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci rozmícháme Solamyl s trochou vody, přisypeme borůvky a cukr, promícháme a krátce povaříme.
- Bramborové lívance dáváme na talíře dva až čtyři na sebe, polijeme je borůvkovou omáčkou, posypeme tvarohem a podáváme.