Smažený candát s borůvkovou omáčkou
Ingredience
Borůvky |
2.5 dl |
Candát obecný |
400 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
- V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní mléko a při stálém míchání svaříme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
- V misce smícháme zbylou mouku, papriku a pepř.
- Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby na něm z obou stran osmažíme.
- Usmaženou rybu rozdělíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.