Smažený candát s borůvkovou omáčkou

Ingredience


Borůvky 2.5 dl
Candát obecný 400 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
  2. V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní mléko a při stálém míchání svaříme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
  3. V misce smícháme zbylou mouku, papriku a pepř.
  4. Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby na něm z obou stran osmažíme.
  5. Usmaženou rybu rozdělíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.