Čerstvé švestky naložené v octě
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krystal |
500 g |
Hřebíček |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
3.3 dl |
Skořice celá |
1 ks |
Švestky |
1 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cukr rozmícháme v octě a svaříme. Švestky omyjeme, otrháme stopky a vložíme je do vroucího octového roztoku. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Odložíme na studeném místě do druhého dne.
- Poté opět přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty, přidáme skořici, hřebíček a citronovou kůru.
- Švestky rozdělíme do sklenic, nálev ještě znovu povaříme, pěnu vytvořenou na povrchu sebereme a zalijeme ovoce. Po vychladnutí převážeme sklenice celofánem a uložíme na studeném a temném místě.