Čerstvé švestky naložené v octě

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krystal 500 g
Hřebíček 2 ks
Ocet kvasný lihový 3.3 dl
Skořice celá 1 ks
Švestky 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr rozmícháme v octě a svaříme. Švestky omyjeme, otrháme stopky a vložíme je do vroucího octového roztoku. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Odložíme na studeném místě do druhého dne.
  2. Poté opět přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty, přidáme skořici, hřebíček a citronovou kůru.
  3. Švestky rozdělíme do sklenic, nálev ještě znovu povaříme, pěnu vytvořenou na povrchu sebereme a zalijeme ovoce. Po vychladnutí převážeme sklenice celofánem a uložíme na studeném a temném místě.