Sladké makronky

Ingredience


Cukr moučkový 300 g
Mouka mandlová 150 g
Potravinářská barva 2 špetka
Vejce slepičí 10 ks
Čokoláda bílá 430 g
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutku. Bílky dáme do misky a šlehačem je rozšleháme do pěny. Potom přisypeme 250 g moučkového cukru a šleháme dále do polotuhé hmoty.
  2. Do připravené hmoty přimícháme zbylých 50 g moučkového cukru a mandlovou moučku. Nakonec vmícháme potravinářskou barvu podle vlastní volby, a vše vařečkou promícháme.
  3. Náplň: Smetanu dáme do kastrůlku, přidáme na malé kousky nakrájenou bílou čokoládu. Na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme čokoládu a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  4. Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme malá kolečka na papírem vyložený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a při 150 stupňové teplotě pečeme přibližně 15 minut.
  5. Upečené makronky vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a potom je naplníme připravenou náplní.