Japonský zeleninový salát
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
6 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
30 ml |
Olej sezamový |
80 ml |
Omáčka sójová |
60 ml |
Sójová pasta Miso |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 dl |
Bazalka |
10 ks |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
12 ml |
Ředkvička |
60 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nejdříve připravíme omáčku na salát, kterou dáme na dvě hodiny do lednice. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a osmahneme jen 1 minutu v pánvi na rozpáleném oleji.
- Příprava omáčky: do mixéru vlijeme vodu, přidáme pastu shiro miso, přisypeme cukr, přilijeme sojovou omáčku, rýžový ocet, nakonec sezamový olej. Všechny suroviny důkladně rozmixujeme.
- Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu. Do vroucí vody vložíme očištěné fazolky, přivedeme opět k varu a povaříme ještě přibližně 4 minuty. Scedíme fazolky, zchladíme je a vysypeme do misky.
- Ředkvičky a bazalku nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám a smícháme s připraveným osmaženým česnekem a vychladlou omáčkou. Všechno dobře promícháme.
- Hotový salát rozdělíme do salátových misek a podáváme.