Restovaná kuřecí játra s pikantní borůvkovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra kuřecí 200 g
Kečup 1 polévková lžíce
Kompot borůvkový 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka pikantní worcesterová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno červené 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí játra omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, játra na něm zprudka orestujeme a teprve pak je opepříme a osolíme. Do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Přimícháme rajčatový protlak a kečup, přilijeme víno, přidáme worcesterovou omáčku a borůvky a na závěr ještě vývar. Vše promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo i smažené bramborové hranolky.