Restovaná kuřecí játra s pikantní borůvkovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra kuřecí |
200 g |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kompot borůvkový |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka pikantní worcesterová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kuřecí játra omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, játra na něm zprudka orestujeme a teprve pak je opepříme a osolíme. Do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Přimícháme rajčatový protlak a kečup, přilijeme víno, přidáme worcesterovou omáčku a borůvky a na závěr ještě vývar. Vše promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo i smažené bramborové hranolky.