Pho bo polévka z Vietnamu

Ingredience


Ananas 1 ks
Anýz celý 2 ks
Česnek 5 stroužek
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hovězí svíčková 400 g
Kardamom 2 ks
Koriandr čerstvý 10 ks
Kosti hovězí morkové 500 g
Nudle rýžové 250 g
Šalotka 2 ks
Skořice celá 2 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli, česnek, ananas oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor a šalotku také nakrájíme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.
  2. Všechnu připravenou zeleninu dáme do hrnce s vodou, vložíme hovězí kost, přisypeme cukr, sůl, přidáme skořici, anýz a kardamom. Hrnec přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme přibližně 120 minut. Hotový vývar scedíme, zeleninu dáme stranou a vývar vrátíme do hrnce.
  3. Do vývaru vložíme celý kus svíčkové a pokračujeme ve vaření ještě 30 minut. Maso vyndáme z polévky, necháme ho vychladnout a nakrájíme na tenké proužky.
  4. Uvařené nudle rozdělíme do čtyř polévkových mističek, přidáme nakrájené maso, listy koriandru, zalijeme polévkou a hotový předkrm podáváme. Ke každé porci polévky zvlášť na talířek přidáme čtvrtku citrónu.