Pho bo polévka z Vietnamu
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Anýz celý |
2 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hovězí svíčková |
400 g |
Kardamom |
2 ks |
Koriandr čerstvý |
10 ks |
Kosti hovězí morkové |
500 g |
Nudle rýžové |
250 g |
Šalotka |
2 ks |
Skořice celá |
2 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli, česnek, ananas oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor a šalotku také nakrájíme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.
- Všechnu připravenou zeleninu dáme do hrnce s vodou, vložíme hovězí kost, přisypeme cukr, sůl, přidáme skořici, anýz a kardamom. Hrnec přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme přibližně 120 minut. Hotový vývar scedíme, zeleninu dáme stranou a vývar vrátíme do hrnce.
- Do vývaru vložíme celý kus svíčkové a pokračujeme ve vaření ještě 30 minut. Maso vyndáme z polévky, necháme ho vychladnout a nakrájíme na tenké proužky.
- Uvařené nudle rozdělíme do čtyř polévkových mističek, přidáme nakrájené maso, listy koriandru, zalijeme polévkou a hotový předkrm podáváme. Ke každé porci polévky zvlášť na talířek přidáme čtvrtku citrónu.