Kuře Pad Tham s tamarindovou pastou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Fazolové lusky zelené 20 g
Houby čerstvé 3 ks
Kuřecí prsa 200 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Nudle rýžové 400 g
Olej sezamový 30 ml
Olej slunečnicový 30 ml
Omáčka rybí 12 ml
Omáčka sladká chilli na kuře 70 ml
Omáčka sójová 40 ml
Šalotka 20 g
Tamarindová pasta 1 polévková lžíce
Víno rýžové čínské 3 polévková lžíce
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s vodou uvaříme kuřecí maso doměkka. Rýžové nudle vsypeme do studené vody v jiném hrnci, necháme je namočené 5 minut a scedíme. Fazolové lusky dáme do vroucí vody a povaříme je ještě 5 minut. Potom je scedíme a necháme jak maso, tak nudle a fazolové lusky stranou do dalšího použití. Vše udržujeme teplé.
  2. Česnek a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej a na něm asi 40 sekund povaříme připravený česnek, cibuli a zázvor. Potom přimícháme sójovou a sladkou chilli omáčku, tamarindovou pastu, rýžové víno, přilijeme rybí omáčku. Nakonec přisypeme nakrájenou jarní cibulku a stálým míchání povaříme ještě přibližně 3 minuty.
  3. Mrkev spolu s houbami očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozehřátém másle osmahneme. Do pánve přidáme hotové nudle, na tenké plátky nakrájené maso, uvařené fazolové lusky a všechny suroviny dobře prohřejeme tak 2-3 minuty. Nakonec těsně před dokončením vše polijeme sezamovým olejem.
  4. Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.