Kuře Pad Tham s tamarindovou pastou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
20 g |
Houby čerstvé |
3 ks |
Kuřecí prsa |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nudle rýžové |
400 g |
Olej sezamový |
30 ml |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Omáčka rybí |
12 ml |
Omáčka sladká chilli na kuře |
70 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Šalotka |
20 g |
Tamarindová pasta |
1 polévková lžíce |
Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci s vodou uvaříme kuřecí maso doměkka. Rýžové nudle vsypeme do studené vody v jiném hrnci, necháme je namočené 5 minut a scedíme. Fazolové lusky dáme do vroucí vody a povaříme je ještě 5 minut. Potom je scedíme a necháme jak maso, tak nudle a fazolové lusky stranou do dalšího použití. Vše udržujeme teplé.
- Česnek a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej a na něm asi 40 sekund povaříme připravený česnek, cibuli a zázvor. Potom přimícháme sójovou a sladkou chilli omáčku, tamarindovou pastu, rýžové víno, přilijeme rybí omáčku. Nakonec přisypeme nakrájenou jarní cibulku a stálým míchání povaříme ještě přibližně 3 minuty.
- Mrkev spolu s houbami očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozehřátém másle osmahneme. Do pánve přidáme hotové nudle, na tenké plátky nakrájené maso, uvařené fazolové lusky a všechny suroviny dobře prohřejeme tak 2-3 minuty. Nakonec těsně před dokončením vše polijeme sezamovým olejem.
- Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.