Grilovaný vysoký roštěnec s olivovým olejem

Ingredience


Hovězí roštěnka vys. peč. 3000 g
Olej olivový extra panenský 250 g
Pepř černý mletý 20 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Sůl 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý rozmarýn najemno nasekáme, černý pepř nahrubo nadrtíme a v nízké misce směs promícháme.
  2. Z očištěného vysokého roštěnce nakrájíme 300g steaky, které zlehka naklepeme na výšku 2 cm. Steaky obalíme v připravené kořenící směsi, v míse je přelijeme polovinou extra panenského olivového oleje a dáme na hodinu do chladničky marinovat.
  3. Marinované steaky pomalu grilujeme asi 5 minut z každé strany, přendáme je na talíře, kde je podle chuti osolíme hrubou mořskou solí.
  4. Steaky servírujeme přelité druhou polovinou olivového oleje, který jsme v rendlíku předehřáli na 60 °C. Vhodnou přílohou je kvalitní bílé pečivo.