Grilovaný vysoký roštěnec s olivovým olejem
Ingredience
Hovězí roštěnka vys. peč. |
3000 g |
Olej olivový extra panenský |
250 g |
Pepř černý mletý |
20 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sůl |
100 g |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Čerstvý rozmarýn najemno nasekáme, černý pepř nahrubo nadrtíme a v nízké misce směs promícháme.
- Z očištěného vysokého roštěnce nakrájíme 300g steaky, které zlehka naklepeme na výšku 2 cm. Steaky obalíme v připravené kořenící směsi, v míse je přelijeme polovinou extra panenského olivového oleje a dáme na hodinu do chladničky marinovat.
- Marinované steaky pomalu grilujeme asi 5 minut z každé strany, přendáme je na talíře, kde je podle chuti osolíme hrubou mořskou solí.
- Steaky servírujeme přelité druhou polovinou olivového oleje, který jsme v rendlíku předehřáli na 60 °C. Vhodnou přílohou je kvalitní bílé pečivo.