Bramborové šišky se skořicí
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mouka pšeničná hrubá |
350 g |
Olej slunečnicový |
200 ml |
Skořice mletá |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory klasicky uvaříme a poté je propasírujeme. Do domácí pekárny dáme brambory, změklé máslo, vejce, 2 lžičky cukru, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Tvarujeme malé šišky, které necháme 15 minut odležet a pak je na oleji osmažíme dozlatova. Obalíme je ve skořici se zbylým cukrem a podáváme.