Bramborové šišky se skořicí

Ingredience


Brambory 500 g
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hrubá 350 g
Olej slunečnicový 200 ml
Skořice mletá 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory klasicky uvaříme a poté je propasírujeme. Do domácí pekárny dáme brambory, změklé máslo, vejce, 2 lžičky cukru, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Tvarujeme malé šišky, které necháme 15 minut odležet a pak je na oleji osmažíme dozlatova. Obalíme je ve skořici se zbylým cukrem a podáváme.