Domácí suchary
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
315 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
175 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vlažnou vodu, olej, cukr, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Rozdělíme jej na dva díly a vytvarujeme 2 veky, které necháme 25 minut kynout. Pak je upečeme v troubě při 180 stupních Celsia 30 minut. Po upečení ještě vlažné veky nakrájíme na 1 cm silné plátky a dopečeme je v troubě při 165 stupních Celsia 45 minut.