Míchaný kompot z jablek, švestek a rybízu

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krystal 300 g
Jablka 0.5 kg
Rybíz červený 2 hrst
Švestky 0.3 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Krátce povaříme ve vodě smíchané s citronovou šťávou. Švestky propláchneme, rozpůlíme, vypeckujeme a společně s omytým a otrhaným rybízem přidáme k jablkům. Vše ještě několik minut povaříme.
  2. Ovoce rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.