Panenská svíčková s červenou omáčkou

Ingredience


Hovězí vývar základní 400 ml
Kečup 30 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 30 g
Tuk 100 g
Vepřová panenka 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Panenskou svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V horkém tuku maso zvolna opékáme.
  2. Propečenou svíčkovou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme mletou papriku, kečup a znovu osmahneme. Rozředíme vývarem, rozmícháme a krátce povaříme.
  3. Nakonec přilijeme lehce našlehanou smetanu, provaříme a omáčku přecedíme.
  4. Při podávání nakrájíme svíčkovou na plátky, srovnáme je na teplý talíř a vedle nalijeme omáčku.