Panenská svíčková s červenou omáčkou
Ingredience
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Kečup |
30 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
30 g |
Tuk |
100 g |
Vepřová panenka |
1500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Panenskou svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V horkém tuku maso zvolna opékáme.
- Propečenou svíčkovou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme mletou papriku, kečup a znovu osmahneme. Rozředíme vývarem, rozmícháme a krátce povaříme.
- Nakonec přilijeme lehce našlehanou smetanu, provaříme a omáčku přecedíme.
- Při podávání nakrájíme svíčkovou na plátky, srovnáme je na teplý talíř a vedle nalijeme omáčku.