Tiramisù Ambiente

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Kakao 50 g
Káva Espresso 25 g
Mascarpone 750 g
Piškoty cukrářské 200 g
Vejce slepičí 6 ks
Víno Marsala 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme a do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Do každé součásti přidáme 1/3 cukru krupice, žloutky s cukrem vyšleháme na krém, z bílků s cukrem ušleháme tuhý sníh. Uvaříme hodně silné espresso, osladíme ho zbylým cukrem a necháme vychladnout.
  2. Do našlehaných žloutků postupně vmícháváme sýr mascarpone tak, aby vznikl hustý krém bez hrudek, do něj pak opatrně přimícháme bílkový sníh. Spolu vymícháme do hladkého krému. Všechny součásti musí mít stejnou teplotu, aby se krém dobře spojil.
  3. Cukrářské piškoty namočíme ve sladké kávě, vyskládáme na dno formy a pokapeme bílým dezertním vínem Marsala. Na povrch rovnoměrně rozetřeme připravený krém a dezert dáme do chladničky na 2 hodiny vychladit.
  4. Vychlazený dezert ještě před rozkrájením na porce dobře posypeme hořkým kakaem a servírujeme.