Brownies Ambiente
Ingredience
Brusinky |
200 g |
Čokoláda hořká |
110 g |
Cukr krupice |
400 g |
Cukr moučkový |
200 g |
Kakao |
30 g |
Máslo čerstvé |
220 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Sůl |
1 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zmrzlina vanilková |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce rozklepneme do mixeru, s pískovým cukrem je ušleháme do pevné pěny, do které potom přidáme změklé máslo a spolu dohladka vyšleháme.
- Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu, nasekáme jádra vlašských ořechů a vyjmeme zrníčka z vanilkové tobolky.
- Čokoládu dáme rozpustit ve vodní lázni, přilijeme ji do vaječné směsi. Za stálého míchání postupně přidáváme nasekané vlašské ořechy, hořký kakaový prášek, vanilková zrníčka, špetku soli s moukou a pomalu vše vymícháme na hladké těsto bez hrudek.
- Pekáč o rozměrech 25x15 cm vytřeme 20 g másla, vlijeme do něj těsto a dáme do trouby předehřáté na 150 °C péci. Při této teplotě pečeme 40 minut, upečený korpus překlopíme ještě teplý na vál a na dno pekáče položíme vlhkou utěrku. Pekáč sundáme až po vychladnutí.
- Vychladlý korpus pokrájíme na 3 cm kostky, které z jedné strany posypeme polovinou moučkového cukru, druhou polovinu cukru smícháme s rozmačkanými čerstvými brusinkami. Pocukrované kostky rozdělíme na talíře a vedle nich navrstvíme terč z brusinek.
- Brownies servírujeme s vanilkovou zmrzlinou na brusinkovém terči.