Vanilkové sušenky s čokoládou

Ingredience


Čokoláda hořká 150 g
Cukr krupice 130 g
Cukr vanilka 30 g
Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka polohrubá 300 g
Solamyl 90 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme polohrubou mouku, Solamyl, vanilkový cukr, prášek do pečiva a cukr krupici s vejci a změklým máslem. Rukama vše vymícháme na hladké tvárné těsto bez hrudek, které by se nemělo lepit. Potom přisypeme nahrubo nasekanou čokoládu, kterou dobře do těsta vmícháme.
  2. Z těsta vytvarujeme válečky a dáme je do chladničky asi na půl hodiny ztuhnout. Ze ztuhlých válečků nakrájíme 1 cm silná kolečka, rozložíme je na pečící papír na plechu a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě sušenky pečeme 6-8 minut, hotové je necháme vychladnout na plechu.