Závitky plněné kuřecí pastou - Chazurha
Ingredience
Banány |
0.5 ks |
Chilli paprička zelená |
0.5 ks |
Cibule |
0.5 ks |
Kokosové mléko |
60 ml |
Kuřecí maso vařené |
150 g |
Máta |
5 ks |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
0.5 ks |
Citrony |
0.25 ks |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Rýžový papír |
12 ks |
Šťáva karotková |
1.5 dl |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Příprava kuřecí pasty: Cibuli spolu s banánem oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Listy máty, chilli papričku a vařené maso také nakrájíme, přidáme do mixéru, kam ještě přilijeme rybí omáčku a kokosové mléko. Všechny suroviny rozmixujeme a dáme na 30 minut do lednice.
- Snítky koriandru, chilli papričku drobně nasekáme a dáme do vhodné kuchyňské nádoby. Přidáme mrkvovou šťávu, rybí omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, vlijeme sezamový olej a nakonec med. Všechny suroviny důkladně promícháme a odložíme do lednice.
- V misce s vodou namočíme rýžový papír, rozložíme ho na pracovní plochu. Na každý papír položíme lžící kuřecí pasty, papír zabalíme do závitku. Tak pokračujeme až do skončení pasty a rýžového papíru.
- Připravené závitky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi tak 5 minut.
- Dozlatova smažené a křupavé závitky naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porci. Ke každé porci přidáme připravenou omáčku, do které se namáčí závitky a hotové jídlo podáváme.