Závitky plněné kuřecí pastou - Chazurha

Ingredience


Banány 0.5 ks
Chilli paprička zelená 0.5 ks
Cibule 0.5 ks
Kokosové mléko 60 ml
Kuřecí maso vařené 150 g
Máta 5 ks
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Chilli paprička 0.5 ks
Citrony 0.25 ks
Koriandr čerstvý 1 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 dl
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Rýžový papír 12 ks
Šťáva karotková 1.5 dl
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava kuřecí pasty: Cibuli spolu s banánem oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Listy máty, chilli papričku a vařené maso také nakrájíme, přidáme do mixéru, kam ještě přilijeme rybí omáčku a kokosové mléko. Všechny suroviny rozmixujeme a dáme na 30 minut do lednice.
  2. Snítky koriandru, chilli papričku drobně nasekáme a dáme do vhodné kuchyňské nádoby. Přidáme mrkvovou šťávu, rybí omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, vlijeme sezamový olej a nakonec med. Všechny suroviny důkladně promícháme a odložíme do lednice.
  3. V misce s vodou namočíme rýžový papír, rozložíme ho na pracovní plochu. Na každý papír položíme lžící kuřecí pasty, papír zabalíme do závitku. Tak pokračujeme až do skončení pasty a rýžového papíru.
  4. Připravené závitky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi tak 5 minut.
  5. Dozlatova smažené a křupavé závitky naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porci. Ke každé porci přidáme připravenou omáčku, do které se namáčí závitky a hotové jídlo podáváme.