Omeleta Savoy

Ingredience


Máslo čerstvé 250 g
Olej olivový extra panenský 50 g
Salát ledový 100 g
Sůl 50 g
Sýr Gruyére 600 g
Vejce slepičí 30 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme do misky, osolíme a rozšleháme vidličkou jen tak, aby se spojila. Sýr gruyère nakrájíme na plátky.
  2. Na pánvi prudce rozehřejeme máslo, přidáme vejce a rychle opečeme. Ztlumíme plamen, vajíčka dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrneme od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak necháme a pak postup opakujeme. Do ještě polotekuté omelety přidáme sýr gruyère a necháme omeletu dopéct.
  3. Omeletu přeložíme a přesuneme ji na talíř. Podáváme se zeleným salátem pokapaným extra panenským olivovým olejem.