Omeleta Savoy
Ingredience
Máslo čerstvé |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
50 g |
Salát ledový |
100 g |
Sůl |
50 g |
Sýr Gruyére |
600 g |
Vejce slepičí |
30 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce rozklepneme do misky, osolíme a rozšleháme vidličkou jen tak, aby se spojila. Sýr gruyère nakrájíme na plátky.
- Na pánvi prudce rozehřejeme máslo, přidáme vejce a rychle opečeme. Ztlumíme plamen, vajíčka dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrneme od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak necháme a pak postup opakujeme. Do ještě polotekuté omelety přidáme sýr gruyère a necháme omeletu dopéct.
- Omeletu přeložíme a přesuneme ji na talíř. Podáváme se zeleným salátem pokapaným extra panenským olivovým olejem.