Vejce se slaninou
Ingredience
Máslo čerstvé |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřový bok uzený |
100 g |
-
Doba přípravy: 3 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Nejprve opatrně rozklepneme vejce do skleničky, abychom neporušili žloutky.
- Uzený, nejlépe polosušený bok nakrájíme na plátky, které z jedné strany opečeme na rozpálené teflonové pánvi bez tuku. Stáhneme oheň na minimum, plátky masa otočíme a doprostřed přidáme máslo, na které ihned nalijeme vejce ze skleničky tak, abychom neporušili žloutky a bílek se dobře roztekl po celé pánvičce.
- Dopékáme pomalu, jinak se slanina spálí a zhořkne. Nakonec osolíme a opepříme čerstvě umletým černým pepřem.