Vejce se slaninou

Vejce se slaninou - obrázek

Ingredience


Máslo čerstvé 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Vepřový bok uzený 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve opatrně rozklepneme vejce do skleničky, abychom neporušili žloutky.
  2. Uzený, nejlépe polosušený bok nakrájíme na plátky, které z jedné strany opečeme na rozpálené teflonové pánvi bez tuku. Stáhneme oheň na minimum, plátky masa otočíme a doprostřed přidáme máslo, na které ihned nalijeme vejce ze skleničky tak, abychom neporušili žloutky a bílek se dobře roztekl po celé pánvičce.
  3. Dopékáme pomalu, jinak se slanina spálí a zhořkne. Nakonec osolíme a opepříme čerstvě umletým černým pepřem.