Anglická snídaně

Ingredience


Čaj černý 2.5 l
Chléb toastový 10 krajíc
Džus pomerančový 2 l
Fazole bílé 500 g
Marmeláda pomerančová 400 g
Máslo čerstvé 300 g
Mléko plnotučné 100 ml
Olej olivový 200 g
Olej olivový extra panenský 100 g
Párky Vídeňské 10 ks
Passata (drcená rajčata) 300 g
Vejce slepičí 10 ks
Vepřový bok 500 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílé fazole, které jsme předchozí den namočili, slijeme, opláchneme a uvaříme doměkka.
  2. Na grilu nejprve dokřupava opečeme plátky uzeného vepřového bůčku, potom vídeňské párky a nakonec poloviny osolených rajčat. Vše udržujeme v teple. Na teflonové pánvi na olivovém oleji opečeme sázená vejce tak, abychom neporušili žloutky.
  3. Fazole scedíme do rozmačkaných, scezených a s panenským olivovým olejem smíchaných sterilovaných rajčat a vše povaříme.
  4. Na talíře nejprve navrstvíme fazole, obložíme je párkem, slaninou, grilovanými rajčaty a sázenými vejci.
  5. Servírujeme spolu s plátkem toastového chleba, máslem, marmeládou, pomerančovým džusem a černým čajem s mlékem.