Anglická snídaně
Ingredience
Čaj černý |
2.5 l |
Chléb toastový |
10 krajíc |
Džus pomerančový |
2 l |
Fazole bílé |
500 g |
Marmeláda pomerančová |
400 g |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Olej olivový |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
100 g |
Párky Vídeňské |
10 ks |
Passata (drcená rajčata) |
300 g |
Vejce slepičí |
10 ks |
Vepřový bok |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Bílé fazole, které jsme předchozí den namočili, slijeme, opláchneme a uvaříme doměkka.
- Na grilu nejprve dokřupava opečeme plátky uzeného vepřového bůčku, potom vídeňské párky a nakonec poloviny osolených rajčat. Vše udržujeme v teple. Na teflonové pánvi na olivovém oleji opečeme sázená vejce tak, abychom neporušili žloutky.
- Fazole scedíme do rozmačkaných, scezených a s panenským olivovým olejem smíchaných sterilovaných rajčat a vše povaříme.
- Na talíře nejprve navrstvíme fazole, obložíme je párkem, slaninou, grilovanými rajčaty a sázenými vejci.
- Servírujeme spolu s plátkem toastového chleba, máslem, marmeládou, pomerančovým džusem a černým čajem s mlékem.