Sýrové dukátky
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
250 g |
Kmín drcený |
2 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kudrnka |
25 g |
Strouhanka |
120 g |
Sýr Čedar |
200 g |
Tuk |
60 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Bílý chléb natrháme nebo nakrájíme na velmi drobné nudličky, sýr nastrouháme najemno, promícháme, přidáme žloutky, máslo, mletou papriku, mletý pepř, špetku cayenského pepře, drcený kmín a vypracujeme těsto.
- Z těsta tvarujeme malé placičky velikosti mince, namočíme v rozkvedlaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme na tuku dozlatova.
- Dukátky upravíme na servírovací mísu, ozdobíme snítkami petrželky a podáváme.