Sýrový krém se smetanou
Ingredience
Máslo čerstvé |
120 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sýr Čedar |
160 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do pánve vložíme máslo, žloutky, promícháme a zahříváme, až se spojí. Odstavíme a necháme vychladnout. Nyní přidáme strouhaný čedar, smetanu, sníh z bílků, ochutíme špetkou mletého muškátového oříšku a mletým pepřem. Směs důkladně, ale opatrně promícháme, naplníme jí dortovou formu a necháme 10 minut ve vyhřáté troubě zapéct.
- Krém necháme vychladnout a podáváme.