Sýrový krém se smetanou

Ingredience


Máslo čerstvé 120 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sýr Čedar 160 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pánve vložíme máslo, žloutky, promícháme a zahříváme, až se spojí. Odstavíme a necháme vychladnout. Nyní přidáme strouhaný čedar, smetanu, sníh z bílků, ochutíme špetkou mletého muškátového oříšku a mletým pepřem. Směs důkladně, ale opatrně promícháme, naplníme jí dortovou formu a necháme 10 minut ve vyhřáté troubě zapéct.
  2. Krém necháme vychladnout a podáváme.