Kuře pečené na borůvkách
Ingredience
Borůvky |
200 g |
Kuře |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
3 polévková lžíce |
Vepřový bok uzený |
200 g |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Borůvky přebereme, opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a rozmačkáme.
- Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, důkladně ho potřeme rozmačkanými borůvkami a necháme alespoň 6 hodin uležet.
- Uleželé kuře pečeme na tuku v troubě a když je měkké, poléváme ho rozškvařeným uzeným bůčkem. Tuk a borůvky na mase vytvoří černou krustu, kuře chutná jako zvěřina.