Aurangabadské kuře

Ingredience


Česnek 10 stroužek
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Cibule 2 ks
Fenykl sladký - hlíza 2 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kokos sušený 2 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kuře 1 kg
Mléko kokosové 250 ml
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Ořechy Kešu 1 hrst
Pískavice řecké seno 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Rýže loupaná 1 polévková lžíce
Skořice celá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor celý 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mlýnku si rozemeleme kešu, koření, kokos a rozdrcenou rýži. Kuře pečlivě opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousíčky. Maso smícháme s rozemletou směsí a přidáme špetku soli. Vše necháme 30 minut stranou.
  2. Cibuli zbavíme slupek, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ty následně osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Poté přidáme kuřecí kousky a dalších 10 minut smažíme.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme rajčata, zakryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud směs nezměkne. Občas zamícháme. Ozdobíme koriandrem.