Aurangabadské kuře
Ingredience
Česnek |
10 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
2 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kokos sušený |
2 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kuře |
1 kg |
Mléko kokosové |
250 ml |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
1 hrst |
Pískavice řecké seno |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Rýže loupaná |
1 polévková lžíce |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mlýnku si rozemeleme kešu, koření, kokos a rozdrcenou rýži. Kuře pečlivě opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousíčky. Maso smícháme s rozemletou směsí a přidáme špetku soli. Vše necháme 30 minut stranou.
- Cibuli zbavíme slupek, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ty následně osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Poté přidáme kuřecí kousky a dalších 10 minut smažíme.
- Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme rajčata, zakryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud směs nezměkne. Občas zamícháme. Ozdobíme koriandrem.