Indické smažené kuře
Ingredience
Chilli paprička zelená |
5 ks |
Garam masala |
3 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
250 ml |
Kari listy |
3 polévková lžíce |
Kuře |
1 kg |
Mouka kukuřičná |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
50 ml |
Ořechy burské pražené |
4 polévková lžíce |
Pasta česneková |
2 polévková lžíce |
Pasta zázvorová |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme dohromady česnekovou pastu, jogurt, zázvorovou pastu a špetku soli. Kuře si nakrájíme na malé kousky, vložíme do marinády a necháme 10 hodin v lednici.
- Poté posypeme kuře trochou masaly, dvěma lžícemi buráků, kukuřičnou moučkou a důkladně zamícháme.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a kuře na něm opékáme, dokud nám nezezlátne. Velkou mísu si obložíme osmaženými lístky kari, zelenými chilli papričkami a zbytkem buráků. Připravíme 4 mističky a každý si bere z velkého talíře. Ihned podáváme.