Indické smažené kuře

Ingredience


Chilli paprička zelená 5 ks
Garam masala 3 polévková lžíce
Jogurt bílý 250 ml
Kari listy 3 polévková lžíce
Kuře 1 kg
Mouka kukuřičná 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 50 ml
Ořechy burské pražené 4 polévková lžíce
Pasta česneková 2 polévková lžíce
Pasta zázvorová 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme dohromady česnekovou pastu, jogurt, zázvorovou pastu a špetku soli. Kuře si nakrájíme na malé kousky, vložíme do marinády a necháme 10 hodin v lednici.
  2. Poté posypeme kuře trochou masaly, dvěma lžícemi buráků, kukuřičnou moučkou a důkladně zamícháme.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a kuře na něm opékáme, dokud nám nezezlátne. Velkou mísu si obložíme osmaženými lístky kari, zelenými chilli papričkami a zbytkem buráků. Připravíme 4 mističky a každý si bere z velkého talíře. Ihned podáváme.