Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Játra kuřecí |
400 g |
Kompot borůvkový |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kuřecí játra dobře omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Slaninu nakrájíme na plátky. Kousky jater zabalíme do plátků slaniny a opečeme je ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji.
- Do druhé rozehřáté pánve bez tuku dáme borůvkový kompot, přimícháme smetanu, směs necháme přejít varem a pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
- Teplou omáčku nalijeme na talíře, přidáme játra, posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.