Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Játra kuřecí 400 g
Kompot borůvkový 4 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 hrst
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí játra dobře omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Slaninu nakrájíme na plátky. Kousky jater zabalíme do plátků slaniny a opečeme je ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji.
  2. Do druhé rozehřáté pánve bez tuku dáme borůvkový kompot, přimícháme smetanu, směs necháme přejít varem a pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Teplou omáčku nalijeme na talíře, přidáme játra, posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.