Indické kuře s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 kávová lžička
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Cibule 4 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krystal 1 polévková lžíce
Garam masala 1 kávová lžička
Jogurt bílý 5 polévková lžíce
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Kuře 1 kg
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pasta zázvorová 1 kávová lžička
Rajčata 0.5 kg
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře opláchneme, zbavíme nečistot a kůže. Následně jej naporcujeme na 8 částí. Utřeme česnek a smícháme ho se zázvorovou pastou, přidáme nasekanou cibuli, nadrcené zelené chilli papričky, jogurt, 1 lžičku chilli koření a špetku soli. Maso necháme ve vzniklé směsi marinovat.
  2. Kuře dáme péct do předehřáté trouby a pečeme, dokud není maso téměř suché. Občas otočíme. Po vyjmutí maso osmažíme na rozpáleném oleji, potom necháme porce okapat na papírovém ubrousku.
  3. V druhé pánvi rozehřejeme rozpuštěné máslo. Smícháme je se zbylou lžičkou chilli koření, omytými rajčaty, špetkou soli a cukru a necháme 15 minut vařit. Vzniklou omáčku scedíme, zalijeme smetanou a citronovou šťávou a uvedeme opět uvedeme do bodu varu.
  4. Omáčku nalijeme do misek, položíme na ně kousky kuřecího masa, dochutíme masalou a ozdobíme mletým koriandrem a kmínem. Ihned podáváme.