Indické kuře s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Cibule |
4 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krystal |
1 polévková lžíce |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
5 polévková lžíce |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Kuře |
1 kg |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pasta zázvorová |
1 kávová lžička |
Rajčata |
0.5 kg |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře opláchneme, zbavíme nečistot a kůže. Následně jej naporcujeme na 8 částí. Utřeme česnek a smícháme ho se zázvorovou pastou, přidáme nasekanou cibuli, nadrcené zelené chilli papričky, jogurt, 1 lžičku chilli koření a špetku soli. Maso necháme ve vzniklé směsi marinovat.
- Kuře dáme péct do předehřáté trouby a pečeme, dokud není maso téměř suché. Občas otočíme. Po vyjmutí maso osmažíme na rozpáleném oleji, potom necháme porce okapat na papírovém ubrousku.
- V druhé pánvi rozehřejeme rozpuštěné máslo. Smícháme je se zbylou lžičkou chilli koření, omytými rajčaty, špetkou soli a cukru a necháme 15 minut vařit. Vzniklou omáčku scedíme, zalijeme smetanou a citronovou šťávou a uvedeme opět uvedeme do bodu varu.
- Omáčku nalijeme do misek, položíme na ně kousky kuřecího masa, dochutíme masalou a ozdobíme mletým koriandrem a kmínem. Ihned podáváme.