Indické grilované kuřecí kousky

Ingredience


Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Chilli paprička zelená 10 ks
Cibule 4 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Kuřecí prsa 1 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka kukuřičná 3 polévková lžíce
Paprika červená 4 ks
Pasta česneková 2 polévková lžíce
Pasta zázvorová 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 500 ml
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na marinádu si smícháme citronovou šťávu, chilli koření a špetku soli. Prsa zbavíme nečistot, nakrájíme je na malé kousíčky a necháme je marinovat po dobu 30 minut. Následně je vyjmeme a vymačkáme z nich šťávu.
  2. Smícháme dohromady nakrájené zelené chilli papričky, nakrájené lístky koriandru, smetanu, česnekovou a zázvorovou pastu, vejce, kukuřičnou mouku a špetku soli. Důkladně a pečlivě zamícháme ještě jednou.
  3. Kuřecí kousky necháme v této směsi marinovat 24 hodin, v lednici. Rajčata omyjeme, zbavíme nečistot a rozkrájíme na čtvrtky, které zbavíme dužiny. Cibuli a papriku také zbavíme nečistot, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Cibuli na kolečka.
  4. Kuřecí napícháme postupně s kolečky cibule, kostičkami papriky a rajčaty na špízy. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme na grilu. Občas otočíme. Ihned podáváme.