Indické grilované kuřecí kousky
Ingredience
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Chilli paprička zelená |
10 ks |
Cibule |
4 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
1 kg |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka kukuřičná |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
4 ks |
Pasta česneková |
2 polévková lžíce |
Pasta zázvorová |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
500 ml |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na marinádu si smícháme citronovou šťávu, chilli koření a špetku soli. Prsa zbavíme nečistot, nakrájíme je na malé kousíčky a necháme je marinovat po dobu 30 minut. Následně je vyjmeme a vymačkáme z nich šťávu.
- Smícháme dohromady nakrájené zelené chilli papričky, nakrájené lístky koriandru, smetanu, česnekovou a zázvorovou pastu, vejce, kukuřičnou mouku a špetku soli. Důkladně a pečlivě zamícháme ještě jednou.
- Kuřecí kousky necháme v této směsi marinovat 24 hodin, v lednici. Rajčata omyjeme, zbavíme nečistot a rozkrájíme na čtvrtky, které zbavíme dužiny. Cibuli a papriku také zbavíme nečistot, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Cibuli na kolečka.
- Kuřecí napícháme postupně s kolečky cibule, kostičkami papriky a rajčaty na špízy. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme na grilu. Občas otočíme. Ihned podáváme.