Sýrový koláč se slaninou

Ingredience


Máslo čerstvé 280 g
Mouka pšeničná hladká T 650 280 g
Pepř černý mletý 1 g
Smetana sladká 12% 250 g
Sůl 4 g
Sýr Ementál (Primátor) 140 g
Anglická slanina 80 g
Máslo čerstvé 120 g
Pepř černý mletý 1 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sýr Čedar 160 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Korpus: Do mísy nasypeme mouku, strouhaný ementál, osolíme, opepříme, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Rozdělíme napůl, vyválíme na dva stejné koláče, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
  2. Náplň: Do rendlíku vložíme máslo, přidáme žloutky a zahříváme, až vznikne hladká hmota. Odstavíme a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, čedar nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme sníh. Hmotu v rendlíku opepříme, přilijeme smetanu, přidáme slaninu, čedar a důkladně promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků a tímto krémeme oba vychladlé koláče slepíme k sobě.
  3. Koláč položíme na servírovací tác, naporcujeme na trojúhelníčky a podáváme.