Sýrový koláč se slaninou
Ingredience
Máslo čerstvé |
280 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
280 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana sladká 12% |
250 g |
Sůl |
4 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
140 g |
Anglická slanina |
80 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sýr Čedar |
160 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Korpus: Do mísy nasypeme mouku, strouhaný ementál, osolíme, opepříme, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Rozdělíme napůl, vyválíme na dva stejné koláče, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
- Náplň: Do rendlíku vložíme máslo, přidáme žloutky a zahříváme, až vznikne hladká hmota. Odstavíme a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, čedar nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme sníh. Hmotu v rendlíku opepříme, přilijeme smetanu, přidáme slaninu, čedar a důkladně promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků a tímto krémeme oba vychladlé koláče slepíme k sobě.
- Koláč položíme na servírovací tác, naporcujeme na trojúhelníčky a podáváme.